Să nu vă fie frică niciodată să puneți întrebări – O povestioară pe care puțini oameni o înțeleg

Următorul articol se bazează pe o poveste ce are o morală pe care puțini oameni o înțeleg…

Într-o zi, un dragon se plimba prin pădure. După ceva timp, se întâlnește cu un lup. Acesta îi spune „Lupule, astăzi vii la mine la prânz și eu te voi mânca.” Lupul, fără nici o reacție, acceptă propunerea.

Dragonul îl întreabă dacă are întrebări legate de acest lucru dar lupul dă de înțeles că nu are…

După această întâlnire ciudată, dragonul își continuă drumul prin pădure. După ceva timp, se întâlnește cu o vulpe. „Vulpe, coadă stufoasă, o bucată.” Astăzi vii la mine la prânz, și eu te voi mânca. Ai înțeles?”, îi spuse acesta.

Vulpea, ca și în cazul lupului, aprobă cererea dragonului, fără nici o ezitare. Dragonul o întreabă dacă are întrebări, dar vulpea pleacă abătută.

În timp ce dragonul se plimbă liniștit prin pădure, se întâlnește la moment dat, cu un iepure. Fără nici o ezitare, dragonul întreabă:”Iepure, urechi lungi, o bucată.”

Astăzi vii la mine la prânz, și eu te voi mânca. Ai înțeles?.”

La cele auzite, iepurele aprobă fără să stea prea mult pe gânduri…

După ceva timp, iepurele întreabă cu îndrăzneală:”Și dacă nu vin?”. La cele auzite, dragonul răspune:

„Desigur că poți să nu vii! Te tai de pe listă!”, și fiecare își vede de drum.

Morala: nu-ți fie frică să pui întrebări! Uneori nici nu-ți vei da seama că o întrebare adresată la timpul și momentul potrivit, te poate scoate din multe încurcături. Fii mereu îndrăzneț și curios, și niciodată să nu te lași pradă fricii de a întreba, de a te împotrivi unor acțiuni!

Loading...